Coronamaatregelen Wmo-vervoer

Vervoer Gooi en Vechtstreek B.V. heeft een aantal voorzorgsmaatregelen genomen om het Wmo-vervoer zo veilig mogelijk te houden in verband met het coronavirus. Wij volgen de adviezen van het RIVM op. In alle gevallen geldt: reis alleen met het Wmo-vervoer  als dit noodzakelijk is en wanneer u geen corona gerelateerde klachten heeft. Dit voor de veiligheid van uw gezondheid, die van de taxichauffeur en die van anderen.

Let op: het Wmo-vervoer kan niet gebruikt worden voor vervoer naar de COVID-testlocaties. Voor vervoer naar een vaccinatielocatie kunt u wel een rit boeken.

De belangrijkste maatregelen voor reizigers en chauffeurs zijn opgenomen in het protocol voor taxivervoer. In het kort betekent dit:

  • Er is een beperking in het aantal zitplaatsen. De plaats naast de chauffeur mag niet ingenomen worden. Per bank of rij stoelen mogen 2 passagiers plaatsnemen, met een lege plek tussen hen in.
  • Alle reizigers en chauffeurs in Wmo-vervoer zijn verplicht een mondkapje te dragen. Dit geldt voor reizigers van alle leeftijden. U dient zelf voor mondkapjes te zorgen.
  • Indien een passagier geen mondneusmasker kan dragen, mag deze passagier ook mee in het vervoer, er zijn geen extra aanpassingen nodig.
  • Chauffeurs brengen u tot aan de voordeur/centrale ingang. U wordt verzocht er zelf voor te zorgen dat, indien nodig, iemand klaar staat om u verder naar uw kamer te brengen.

Wilt u een rit reserveren, klik dan hier.

Lees ook: Ouderen met Wmo-pas gratis gebracht naar corona vaccinatielocatie

Actuele informatie over het coronavirus kunt u terugvinden op het liveblog van GGD Gooi en Vechtstreek en de website van het RIVM.