Covid-19 Actueel: coronavirus

Coronamaatregelen Wmo-vervoer

Vervoer Gooi en Vechtstreek B.V. heeft een aantal voorzorgsmaatregelen genomen om het Wmo-vervoer zo veilig mogelijk te houden in verband met het coronavirus. De adviezen van het RIVM worden opgevolgd. In alle gevallen geldt: reis alleen met het Wmo-vervoer  als dit noodzakelijk is en wanneer u geen corona gerelateerde klachten heeft. Dit voor de veiligheid van uw gezondheid, die van de taxichauffeur en die van anderen.

Let op: het Wmo-vervoer kan niet gebruikt worden voor vervoer naar de COVID-testlocaties.

De belangrijkste maatregelen voor reizigers en chauffeurs zijn opgenomen in het protocol voor taxivervoer. In het kort betekent dit:

  • Alle reizigers in Wmo-vervoer zijn verplicht een (niet-medisch) mondkapje te dragen. Dit geldt voor reizigers van alle leeftijden. U dient zelf voor mondkapjes te zorgen.
  • De chauffeur draagt een mondkapje en reinigt en lucht het voertuig na iedere rit.
  • Er is een beperking in het aantal zitplaatsen. In de auto is 1 zitplaats om iemand te vervoeren, in de Engelse Taxi zijn 2 zitplaatsen en in een busje zijn 4 zitplaatsen.
  • Zet uw bagage zelf in het voertuig. In noodgevallen kan de chauffeur u assisteren.
  • Chauffeurs brengen u tot aan de voordeur/centrale ingang. U wordt verzocht er zelf voor te zorgen dat, indien nodig, iemand klaar staat om u verder naar uw kamer te brengen.

Wilt u een rit reserveren, klik dan hier.

Lees ook: Ouderen met Wmo-pas gratis gebracht naar corona vaccinatielocatie

Actuele informatie kunt u terugvinden op het liveblog van GGD Gooi en Vechtstreek en de website van het RIVM.