Coronamaatregelen taxivervoer

Om het taxivervoer zo veilig mogelijk te houden in verband met het coronavirus, volgt Vervoer Gooi en Vechtstreek de adviezen van het RIVM op. In alle gevallen geldt: reis alleen met het Wmo- of leerlingenvervoer als u geen corona gerelateerde klachten heeft. Dit voor de veiligheid van uw gezondheid, die van de taxichauffeur en die van anderen.

De belangrijkste maatregelen voor reizigers en chauffeurs zijn opgenomen in het protocol voor taxivervoer. In het kort betekent dit vanaf zaterdag 25 september 2021:

  • De beperking in het aantal zitplaatsen vervalt: elke zitplaats mag worden benut en ruimte vrijhouden tussen twee zitplaatsen is niet meer nodig. Hiermee kan Vervoer Gooi en Vechtstreek chauffeurs en voertuigen optimaal inzetten en gecombineerde Wmo-ritten efficiënter plannen.
  • Reizigers en chauffeurs in Wmo-vervoer blijven verplicht een mondkapje te dragen. U dient zelf voor een mondkapje te zorgen.
  • Indien een reiziger door een beperking geen mondneusmasker kan dragen, mag een uitzondering worden gemaakt op de mondkapjesplicht.
  • De mondkapjesplicht geldt voor reizigers vanaf 13 jaar. Kinderen tot en met 12 jaar die gebruik maken van het leerlingenvervoer, hoeven geen mondkapje te dragen. Hun chauffeurs hebben die plicht wel.

Let op: het Wmo-vervoer kan niet gebruikt worden voor vervoer naar de COVID-testlocaties. Voor vervoer naar een vaccinatielocatie kunt u wel een rit boeken.

Wilt u een Wmo-rit reserveren, klik dan hier.

Lees ook: Ouderen met Wmo-pas gratis gebracht naar corona vaccinatielocatie

Actuele informatie over het coronavirus kunt u terugvinden op het liveblog van GGD Gooi en Vechtstreek en de website van het RIVM.