persoonlijk & betrouwbaar

Mooie klantwaardering voor Vervoer Gooi en Vechtstreek: een dikke 8!

Publicatiedatum: 19 januari 2024

De dienstverlening van Vervoer Gooi en Vechtstreek, verantwoordelijk voor het leerlingen- en Wmo vervoer in de regio is door de klanten beoordeeld met een dikke 8. Ruim 200 ouders en verzorgers en ongeveer 400 Wmo-reizigers hebben meegedaan aan dit klanttevredenheidsonderzoek.

 

Aantallen

In totaal vervoeren de chauffeurs van het leerlingenvervoer iedere dag ruim 700 kinderen en jeugdigen naar en van hun school. Zij hebben zoveel mogelijk een vaste chauffeur waardoor er veel vertrouwdheid en verbinding is. Afgelopen jaar (2023) werden ruim 2 miljoen kilometers gereden om de kinderen en jeugdigen dagelijks naar school te brengen. Dit waren in totaal 171 duizend ritten. Het Wmo vervoer bracht ongeveer 6 duizend mensen (met een Wmo pas) naar hun bestemming. Dat varieert van een ziekenhuisbezoek tot een kaartavond of een bezoekje aan de familie. Voor beide diensten geldt dat meedoen aan de samenleving mogelijk wordt gemaakt door de mensen te vervoeren naar hun bestemming. Het afgelopen halfjaar was een toename in het aantal ritten te zien.

Klantwaardering

Sinds het voorjaar van 2023 kunnen reizigers in het Wmo-vervoer hun rit reis beoordelen door een aantal sterren toe te kennen aan de rit, inclusief een eventuele toelichting. Dat kan in de app, online of telefonisch. Hiermee is een extra instrument geïntroduceerd om de klanttevredenheid te monitoren. Naast deze beoordeling wordt regelmatig een uitgebreider klanttevredenheidsonderzoek uitgevoerd en ook via het klantenpanel wordt waardevolle informatie verkregen en suggesties over de dienstverlening opgehaald. Het klantenpanel Wmo-vervoer komt drie keer per jaar bijeen.

Afspraken met gemeenten

De gemeenten maken afspraken met Vervoer Gooi en Vechtstreek voor hun inwoners die gebruik maken van het leerlingen- en Wmo-vervoer. Zo worden er afspraken vastgelegd over punctualiteit, service (zoals het helpen met in- en uitstappen), een goed opgeleide vaste chauffeur, bekendheid met de verschillende doelgroepen en dat het vervoer voldoet aan bepaalde veiligheids- en kwaliteitseisen.

Meer nieuws

Al het nieuws