persoonlijk & betrouwbaar

Wmo-vervoer kunt u aanvragen via het Wmo-loket van de gemeente waar u woont.

Stappenplan

Wilt u Wmo-vervoer aanvragen? Volg dan dit stappenplan:

  1. Zoek contact met het Wmo-loket van uw gemeente. Soms kunt u ook aanvraag doen door een contactformulier op de website van de gemeente in te vullen. Dit verschilt per gemeente.
  2. Geef aan welke last u ondervindt ten aanzien van uw mobiliteit, bijvoorbeeld een lichamelijke beperking.
  3. Tijdens de aanvraag vindt er een beoordeling plaats waarbij u (de aanvrager) en de gemeente kijken naar de vervoersbehoefte en gezamenlijk tot een geschikte oplossing komen. Een Wmo-vervoerspas behoort tot een van de mogelijkheden.
  4. Uiteindelijk beslist de gemeente over het toekennen van een Wmo-indicatie die recht geeft op Wmo-vervoer, uitgevoerd door Vervoer Gooi en Vechtstreek.
  5. Na goedkeuring van uw aanvraag wordt de pas binnen 5 werkdagen door Vervoer Gooi en Vechtstreek aangemaakt en via de post naar u opgestuurd.
  6. U ontvangt bij de pas ook een Sepa-incasso machtiging. Zodra wij deze machtiging hebben ontvangen en verwerkt kunt u uw ritten boeken en gebruik maken van het Wmo-vervoer.

Voor het gebruik van het Wmo-vervoer wordt per rit een reizigersbijdrage gevraagd. U betaalt een instaptarief en het aantal kilometers dat u reist. Klik hier voor meer informatie over kosten en betalen. Bij het telefonisch of online reserveren van een rit kunt u meer informatie krijgen over het aantal kilometers en hoeveel de rit gaat kosten.