persoonlijk & betrouwbaar

Ouderen met Wmo-pas gratis gebracht naar corona vaccinatielocatie

Publicatiedatum: 2 februari 2021

Ouderen met een Wmo-pas, die voor hun vervoer gebruik maken van de gemeentelijke vervoersvoorziening en die normaal gesproken een eigen bijdrage betalen voor hun Wmo-taxirit, hoeven dit niet te doen voor de reis naar en van hun vaccinatielocatie. Als ze een oproep krijgen om gevaccineerd te worden, dan kunnen ze gratis gebracht en opgehaald worden. Dit geldt ook voor de herhalingsvaccinatie die ze later halen.

Astrid Heijstee, regionaal voorzitter Gezondheid & Ondersteuning hierover: ‘De kosten van het Wmo-vervoer naar de vaccinatielocatie mogen geen belemmering zijn of iemand zich wel of niet laat vaccineren. Om die reden vind ik het heel goed dat ouderen met een Wmo-pas de ritten naar de priklocatie zonder kosten kunnen maken.’

Thuiswonende ouderen ontvangen een brief van het RIVM met informatie en een uitnodiging om contact op te nemen met de GGD voor een vaccinatieafspraak. Inwoners die gebruik maken van het Wmo-vervoer  worden geattendeerd om de rit zo snel mogelijk te boeken, na het maken van de vaccinatieafspraak.

De vaccinatielocaties in Huizen (Visio), Gooise Meren (kantoor Regio Gooi en Vechtstreek), alsook Amsterdam (RAI) en Utrecht (Jaarbeurs) zijn opgenomen in de rittenadministratie van de auto’s.

De extra kosten die gemeenten hiervoor maken worden meegenomen in het algemene onderzoek naar de meerkosten 2021 voor gemeenten als gevolg van Covid-19.

Meerkosten die direct voortvloeien uit de coronamaatregelen van het kabinet en het volgen van de RIVM-maatregelen door het Rijk, worden vergoed richting gemeenten.

Om welke bedragen het gaat hangt af van het gebruik.

Meer nieuws

Al het nieuws