persoonlijk & betrouwbaar

Vervoer Gooi en Vechtstreek kiest voor duurzaam leerlingenvervoer in de regio

Publicatiedatum: 18 augustus 2021

Met de ingebruikname van maar liefst 70 elektrische Opel Vivaro’s maakt Vervoer Gooi en Vechtstreek het leerlingenvervoer vanaf deze week een stuk duurzamer. Vanaf 23 augustus, wanneer het nieuwe schooljaar start, zullen de nieuwe auto’s worden ingezet om ruim 600 kinderen in de hele regio te vervoeren van en naar school.

De chauffeurs krijgen bij hun nieuwe auto uitleg over het elektrisch rijden, zodat ze veilig en efficiënt de weg op kunnen. De Opel Vivaro’s worden geleverd door Janssen Van Kouwen Automotive, die eerder als beste uit de aanbesteding kwam. Onder andere omdat Janssen Van Kouwen lokale leverancier is voor zowel de aanschaf en het onderhoud en criteria zoals prijs/kwaliteit en actieradius. Naast Vivaro’s rijden de chauffeurs van Vervoer Gooi en Vechtstreek ook met Hyundai Kona’s en VW Crafters (rolstoelbus, niet elektrisch).

Persoonlijke aanpak

Vanaf 23 augustus gaan de bussen voor het leerlingenvervoer alle schooldagen de weg op. De chauffeurs bezoeken in de week daaraan voorafgaand ‘hun’ leerlingen en ouders/verzorgers om kennis te maken en bijzonderheden door te nemen. Structuur is voor veel kinderen belangrijk en daarom krijgen de leerlingen krijgen zoveel als mogelijk een vaste chauffeur.

Ook het rijden van een vaste route biedt zekerheid voor de leerlingen en hun ouders/verzorgers. Daarnaast heeft iedere ouder of verzorger bij Vervoer Gooi en Vechtstreek een vast aanspreekpunt, waar zij terecht kunnen met vragen, en investeert de vervoersorganisatie in een goed contact met de diverse scholen.

Eerste gemeentelijke vervoerder

Vervoer Gooi en Vechtstreek is de eerste gemeentelijke organisatie in Nederland die het vervoer van kwetsbare groepen zelf organiseert én uitvoert. Daarmee willen de zeven regiogemeenten dit vervoer efficiënter, duurzamer en weer persoonlijk maken. Naast Leerlingenvervoer per 1 augustus verzorgt Vervoer Gooi en Vechtstreek sinds 1 januari ook het WMO-vervoer in de regio.

Ook chauffeur leerlingenvervoer worden?

Meer nieuws

Al het nieuws