persoonlijk & betrouwbaar

Deze pagina gaat over de prijs voor een rit die u maakt tot en met 31 december 2021. Voor de ritkosten in 2022 klikt u hier.

Wat kost een rit?

Tot en met 31 december 2021 betaalt u een instaptarief en betaalt u voor het aantal zones waar u doorheen rijdt. Het instaptarief is gelijk aan het bedrag dat u betaalt voor één zone. Voor iedere zone betaalt u € 0,66. Bij het telefonisch reserveren van een rit hoort u om hoeveel zones het gaat en wat het kost.

Kinderen tot 4 jaar reizen gratis mee, mits begeleid door een betalende reiziger. Uw hulpmiddel (rolstoel, rollator, looprek of scootmobiel) mag gratis mee. Dit geldt ook voor uw geleide-, hulp of SOHO-hond. Er mogen maximaal 2 medereizigers met u mee. Zij betalen het dubbele zone tarief. Als uw medereiziger ook een pas heeft, wordt een enkel reizigerstarief gerekend.

De reizigersbijdrage kan jaarlijks geïndexeerd worden.

Rekenvoorbeeld 1: U reist 4 zones. De kosten hiervoor zijn 4 x € 0,66 plus € 0,66 (instapzone)  = € 3,30

Rekenvoorbeeld 2: U reist 3 zones met een medereiziger zonder Wmo-vervoerspas. De kosten voor u zijn 3 x 0,66 plus € 0,66 (instapzone) = € 2,64. De kosten voor uw medereiziger 3 x €0,66 plus € 0,66 (instapzone) = € 2,64 x 2 = € 5,28. Het totaalbedrag is € 7,92.

Vanaf uw woonadres reist u per rit maximaal 5 zones en nooit meer dan 25 km. Bij het reserveren van een rit kan de medewerker van de klantenservice u vertellen hoeveel zones een rit is. Wilt u meer dan 5 zones of 25 km reizen? Ga naar www.valys.nl en meld u aan.

Hoe betaalt u?

Rond de 20e dag van elke maand wordt het totaalbedrag van de gemaakte ritten in de maand ervoor automatisch van uw rekening afgeschreven.

U geeft hier toestemming voor wanneer u gebruiker wordt van het Wmo-vervoer. Dit doet u met een machtigingsformulier. Dit formulier heeft u gekregen bij uw Wmo-vervoerspas. Heeft u geen formulier ontvangen en wilt u de automatisch incasso regelen, klikt u dan hier. Het is vanaf 1 maart 2021 alleen nog mogelijk om de eigen bijdrage via automatische incasso te betalen.

Betalen via automatische incasso is eenvoudig. Er wordt een factuur en ritspecificatie per mail naar u gestuurd als er een mailadres bekend is.