persoonlijk & betrouwbaar

Aanpassing coronamaatregelen leerlingenvervoer

Publicatiedatum: 28 januari 2022

De nieuwe coronaregels kunnen gevolgen hebben voor het leerlingenvervoer. Kinderen hoeven niet meer in quarantaine als een klasgenoot of reisgenoot corona krijgt. De chauffeur moet dat mogelijk wel.

Quarantaine minder streng

Heeft een kind in de klas corona? De andere kinderen (t/m 17 jaar) hoeven nu niet meer thuis te blijven. Daardoor kan het onderwijs op school doorgaan. Die regel geldt ook voor het leerlingenvervoer. Heeft een van de kinderen uit de bus corona, dan hoeven de andere kinderen dus niet meer in quarantaine. Voorwaarde is wel, dat zij geen klachten hebben.

Chauffeurs

Voor volwassenen vanaf 18 jaar gelden andere coronaregels dan voor kinderen. Daardoor kan het gebeuren dat een chauffeur wel thuis moet blijven. In dat geval krijgen de kinderen tijdelijk een andere chauffeur. Zo zorgen we dat het leerlingenvervoer door kan gaan en de andere kinderen gewoon naar school kunnen.

Wij realiseren ons dat het voor de kinderen belangrijk is om een vaste chauffeur te hebben. Dat geeft vertrouwen en regelmaat. We doen dan ook ons uiterste best om ouders en/of verzorgers op tijd te laten weten wanneer een kind wordt opgehaald door een andere chauffeur. Helaas is dit niet altijd mogelijk, bijvoorbeeld wanneer wij ’s morgens vroeg horen dat een kind of chauffeur besmet is.

Kind met coronaklachten

Let op: heeft een kind klachten of is het positief getest op corona? Dan mogen wij uw kind alleen vervoeren nadat de klachten over zijn of de uitslag van een zelftest negatief is.

Heeft uw kind klachten die passen bij corona of is uw kind positief getest op corona? Laat ons dat alstublieft zo snel mogelijk weten. Zo helpt u ons om het leerlingenvervoer voor de andere kinderen zo goed mogelijk door laten gaan.

Meer informatie over coronamaatregelen in het Wmo-vervoer en Leerlingenvervoer

Meer nieuws

Al het nieuws