persoonlijk & betrouwbaar

Vervoer naar vaccinatielocatie gratis voor Wmo-pashouders

Publicatiedatum: 15 december 2021

Heeft u een Wmo-pas en maakt u gebruik van het Wmo-vervoer, dan hoeft u geen eigen bijdrage te betalen voor de rit naar de vaccinatielocatie. Ook voor de rit van de vaccinatielocatie terug naar huis brengen we geen kosten in rekening. Voorwaarde is wel dat de vaccinatielocatie binnen 25 kilometer van uw woonadres ligt, de gebruikelijke maximale afstand voor het Wmo-vervoer.

Vaccinatieafspraak en rit reserveren

Informatie over het maken van een vaccinatieafspraak ontvangt u per brief van het RIVM. Wij raden u aan om uw rit naar de vaccinatielocatie direct te reserveren nadat u de afspraak voor de boosterprik hebt gemaakt. Meldt daarbij dat u naar een vaccinatielocatie gaat. We brengen deze rit aan het einde van de maand dan niet in rekening.

GGD Gooi en Vechtstreek

Op de vaccinatielocatie in Hilversum en Bussum (GGD Gooi en Vechtstreek)  kunnen Wmo-pashouders direct na de vaccinatie in de ‘rustruimte’ vragen naar de dagcoördinator om de terugrit te boeken. Locaties van andere GGD’s hebben deze mogelijkheid niet. Voor deze locaties geldt dat de heen- en terugrit zodanig worden ingepland, dat er voldoende tijd is voor eventueel wachten op de prik en de verplichte wachttijd na het ontvangen van de prik.

Begin 2021 besloten de gemeenten al om de kosten voor het vervoer voor de 1e en 2e prik voor eigen rekening te nemen en dat gaat nu dus ook gelden voor de boosterprik. Hiermee willen de regiogemeenten voorkomen dat de kosten van het Wmo-vervoer voor u een belemmering zijn voor het halen van de boosterprik.

Coronaprotocol voor Wmo-vervoer

Meer nieuws

Al het nieuws